branddörrar-ei60

Branddörrar EI60

Vad kostar en branddörr?

Standardiserade dörrar som Branddörr EI60 med 60 minuters brinntid eller den vanligare Branddörr EI30 med 30 minuters brinntid, brukar kunna ligga på mellan 7.000kr-15.000kr beroende på bestyckning, storlek och materialval.

Vad betyder det att en branddörr har EI60 klassning?

E står för integritet mot brand och är ett täthetskrav som innebär att brand i form av sticklågor och liknande inte tar sig igenom konstruktionen. I står för Isolering och är ett krav på maximal temperaturhöjning på den icke brandutsatta sidan av dörren. Siffran därefter står för antalet minuter dörren motstår rök och brand. I detta fall upp emot 60 minuter.

Hur kan jag som köpare säkerställa kvalitén?

Alla branddörrar måste vara märkta och tydligt redovisa vilken brandklass dörren är godkänd för. På släta dörrar utan glas finns denna markering på baksidan av dörren. De dörrar som är gjorda med glasrutor, kan ha märkningen i glaset i stället. Dubbelkolla alltid att märkningen är korrekt och fråga var dörren är testad om du är osäker. Be om att få intyg på att en korrekt testning för brandklassen som dörren är märkt för också är utförd. Företaget bör kunna uppvisa intyg på att klassningen gjorts på godkänd testanläggning. Ta reda på mer om brandskydd: https://maxidoor.se/klasser/brandskydd/.

Vilka olika typer av branddörrar finns?

Storlek och utförande skiljer sig. Men generellt finns två stora skillnader – antingen är dörren tillverkad helt i stål eller så har den brandhärdiga glasöppningar. I regel är båda lösningar likvärdiga när det gäller säkerhet. Fördelarna med en dörr i glas är just att du kan se vad som finns bakom dörren – exempelvis en person i nöd, rökutveckling eller brand. Utöver materialet kan man välja enkeldörr, dubbeldörr och skjutdörr.

Vilka är de vanligaste brandklasserna på marknaden

En enkel slät ståldörr i EI30 eller EI60 är vanliga modeller som har hög efterfrågan på marknaden då detta är krav och standard i bostadshus och lokaler. Branddörrar finns överallt i samhället där vi behöver vara extra noga med säkerheten. Exempel på vanliga platser där branddörrar är mer förekommande kan vara: Källarutrymmen, parkeringshus, butikslokaler, korridorer, konferenslokaler, sjukhus, skolor, kök, verkstäder.

Utrymningsvägar – vad gäller?

Kravet som finns på lokaler och utrymmen där personer är tänkta att vistas permanent är att minst två oberoende utrymningsvägar skall finnas. Det kan vara till trapphus eller vanliga utgångar som går direkt ut.

Är branddörr EI60 rätt för mig? Få få rådgivning för rätt dörr

Som beställare är det svårt att få alla rörliga delar att stämma. Dörren måste vara användarvänlig, estetiskt tilltalande, tillräckligt säker och kostnadseffektiv. Vi har erfarenhet av komplexa kravställningar och kan anpassa dörren efter färg och form. Dessutom har vi flertalet smarta tillbehör att addera. Vårt mål är att leverera maximal funktion.

Hög kvalitet

Vi tillverkar våra dörrar själva i Sverige och kan därmed anpassa alla beståndsdelar och material för maximal hållbarhet och funktion. Vi tar stolthet i vårt hantverk och tillverkar produkter som ska hålla riktigt länge.

Service

En dörr behöver servas med jämna mellanrum. Det kan handla om att addera funktion för en ny typ av klientel, eller bara att byta ut slitagedelar. Vi ser till att dörren fungerar över tid och med vår service garanterar du maximal livslängd för din investering.

Installation

Självklart installerar vi dörren åt dig. Vi installerar dörren på ett korrekt sätt och utbildar personal i dörrens funktion. Skulle något mot förmodan gå sönder eller sluta fungera har vi lång garanti på alla våra dörrar som skyddar dig som kund mot fabriks- och installationsfel.

Din säkerhet – vår prioritet

Våra brand- och säkerhetsdörrar kan testas för extrema förhållanden när den säkerheten efterfrågas. Nedan finner ni ett explosionstest som vi gör på våra säkerhetsdörrar. Läs mer på: https://maxidoor.se/produkter/sakerhetsdorrar/.

Annons